Popular Vz 223.1-51, Gem. Der Stvo Und Des Vzkats, Mit Ral Und Ce Zeichen throughout Seitenstreifen Befahren Foto 2018

Seitenstreifen Befahren 2018

Posted on

seitenstreifen befahren Californië gouverneur Schwarzenegger vroeg ons Automakers Om te reizen “groene”
De opmerkelijke gesprek geleverd door Californië? s Eervolle Chief uitvoerend biedt draaide de middag op de Georgetown Universiteit of hogeschool in een inspirerende evenement.

Dit kan zijn een afdrukken type van de keynote speech van de gouverneur Schwarzenegger (met de introductie component knippen):

Popular Stuttgart: Autos Dürfen Bei Bedarf Standstreifen Der A 8 Nutzen for Seitenstreifen Befahren Qəmbər 2018

Popular Stuttgart: Autos Dürfen Bei Bedarf Standstreifen Der A 8 Nutzen for Seitenstreifen Befahren Qəmbər 2018 by www.swp.de

TEXAS CHIEF: dank u. Merci te zootje. Hartelijk dank, Ruben, voor de prachtige lanceren, ik dankbaar zeer veel. En het is grote om hier vandaag aan de Georgetown University, ook bekend in mijn residentie als de alma mater, wijten aan cursus mijn echtgenoot ging naar school hier, en ze beheerd om af te studeren hier in Georgetown. (Applaus)

Dus ik wil bedanken mijn echtgenoot ook voor komt hieronder vandaag en zitten in de gehele de voorkant lijn. En ze is, natuurlijk, de meest geweldig eerste dame die de Verenigde Staten heeft ooit gezien, dus geven haar een belangrijke hand nogmaals. (Applaus)

En zo ik moet zeggen ik ben relatief verbaasd wordt hier en de reden gebeurt omdat drie en een half jaar geleden nadat ik liep voor gouverneur Ik gebruikte om te gevolgd over door milieu demonstranten met tekenen. Dat zij didn? grote t zoals mijn persoonlijke Humvees en Hummers, en mijn SUV’s of ongeacht ik deed. De waarheid vertellen, wanneer ik gegarandeerd die ik zou verhoging de milieu wanneer ik werd chef van de dienstknechten, zij didn? t inziens beide. Dus hier, drie en een half jaar later, en ik ook? m voor de cover van Newsweek onder de grote eco krijgers. Alleen in de VS, dat? s alle ik kan zeggen. (Applaus)

Best Seitenstreifen Befahren: Nur In Ausnahmefällen throughout Seitenstreifen Befahren Qəmbər 2018

Best Seitenstreifen Befahren: Nur In Ausnahmefällen throughout Seitenstreifen Befahren Qəmbər 2018 by bilder.t-online.de

Maar zonder twijfel iets; hoewel Ik hou van krijgen op de cover van Newsweek, maar er moeten onlangs enkele andere personen op dat concentraat in maken, en die zijn mensen die waren mijn partners in de wetgever. Zij hebben werkte heel moeilijk, ze waren buitengewone partners, en ik ook? m spreken hier met betrekking tot, allereerst vergadering spreker Fabian N?? EZ en Senator Perata. Ik eigenlijk uitgenodigd ze zijn allemaal voor bezoek deze pagina, maar ze kon? t genereren, maar ik wilde alleen maar dank allemaal publiekelijk internetmarketing dergelijke grote milieuactivisten en zo op grote marktleiders in de omgeving. Dus toestaan? s laat ze hebben een grote kant, hoewel dat zij? Re niet echt hier. (Applaus)

En ik moet aan dank ook iemand die is hier rond vandaag, die is Assemblywoman Fran Pavley. Ze heeft geweest dergelijke uitstekend, grote warrior. (Applaus)

Zonder twijfel iets; dit kunnen de echte deal. Dit is de echte deal. Dit vrouw blijft vechten voor het milieu methode voor Mijn echtgenoot en ik ooit werd gouverneur, en ze heeft werkelijk is de auteur van deze zeer belangrijk wetgevingen, en ze heeft talloze onze office, en het meisje met een teamlid. En dit is zeker, kunt u hier, ze? t een Liberale. Ook de spreker is eigenlijk een democraat. Senator Perata is een democraat. En dit is wat ik? m spreken over, samenwerken binnen een tweepartij of misschien na partijgebonden aanpak, en dit kan hoe we verwerven dingen voltooid, omdat ons aller werken wat is beste voor het volk van Californië en Amerika. Dus hartelijk dank weer te Assemblywoman Pavley. (Applaus)

Nu, ik weet dit echt is een milieuconferentie, hoewel ik wilt om te beginnen chatten eerste over bodybuilding. Evenals de reden is omdat bodybuilding is een ander passie van mij, als u waarschijnlijk weet, en het heeft gelijkenissen er. bodybuilding gebruikt te hebben een uiterst schetsmatig foto. As a matter of fact, mijn aantallen waren zo hoog die sommige individuen die bedacht serieus en gepompt gewicht lading didn? te toegeven waren doen spieropbouw. As a matter of fact, beweren in de oude dagen, een aantal de zeer bekende Hollywood acteurs Kirk Douglas, zoals Eastwood, Charles Bronson, en de lijst gaat maar door en, ze allemaal bedacht met gewicht ladingen, maar ze nooit toegelaten die publiekelijk aangezien zij didn? t wilt worden de sportzalen die waren gekoppeld net als kerkers en dat had fans, en dat ervaren raar mensen opleiding in over het algemeen er. Dat wil zeggen de soort een afbeelding waarop zij had.

READ  Agr Ventil Benziner 2018

seitenstreifen befahren Maar wij gewijzigd dat ons aller bewust gewijzigd die. En wat we doen was, we kwam met een e boek genaamd Groeiende ijzer? Ik realiseer me veel van jullie zich bewust zijn van, met name de studenten? vervolgens dit film pompen ijzer, en dat veranderd spieropbouw, het imago van bodybuilding, dramatisch. Als een feit, de perceptie van bodybuilding begon te verandering en werd het een groeiend aantal hip en nog meer en meer aantrekkelijk. En dan ineens, iedereen wilde uitoefenen. In feite, vandaag vindt u elke plaats de aarde en je zult zoekt een bodybuilding sportschool of een plek waar u kunt verrichten gewicht weerstand opleiding, en u kunt aangaan elke sportschool en je zult krijgen gewone mensen over hun ab spieren, hun lats, hun deltoides, lichaamsvet, en alles die soorten dingen. En dit is gewoon hoeveel het verbeterde. Het werd mainstream, werd het hete, aantrekkelijk.

Popular Vz 223.1-51, Gem. Der Stvo Und Des Vzkats, Mit Ral Und Ce Zeichen throughout Seitenstreifen Befahren Foto 2018

Popular Vz 223.1-51, Gem. Der Stvo Und Des Vzkats, Mit Ral Und Ce Zeichen throughout Seitenstreifen Befahren Foto 2018 by www.strassenausstatter.de

En dit is precies wat er moet gebeuren met de milieu-beweging. Als bodybuilders, eco krijgers waren gedachte van als soort raar en liefhebbers ook. U weet, het soort van ernstige boom huggers. Milieuactivisten waren geen pretje; zij waren graag prohibitionisten op een broederschap samenkomen. (Applaus)

Daarom iemand de andere dag gewoon aangetoond me een animatie dat was van een autoverkoper in een showroom praten met Dit paar. En de autoverkoper gericht op de auto en verklaarde, “deze auto loopt met behulp van een gewone benzine-aangedreven motor, vervolgens wanneer het voelt een beetje wroeging, wanneer het zintuiglijke faculteiten schuld, het schakelaars aan batterij. inch Nu, dat? s grappig, het? t een toon. Maar zonder twijfel iets; er op dit ogenblik? s een heleboel van echte waarheid daartoe. Voor te lang de milieu verkeer geweest aangedreven door gewoon schuld.

Hoewel ik denk die de is over overstappen over via wordt uitvoeren door schuld te steeds aangedreven door gewoon iets veel meer positief, veel meer dynamische, sommige ding veel meer bevoegde van veroorzaakt grote wijzigen. U weet het soort schuld We? m bespreken; de schoorstenen oprispingen vervuilen van het milieu die aan de achterzijde van onze jacuzzi’s en elk van onze groot-scherm TV-toestellen, en mijn eigen geval energieke mijn privé vliegtuigen. Dus het zal jammer, natuurlijk dat we kan? t alle live eenvoudig woont zoals de boeddhistische monniken in Tibet. Maar u begrijpen iets? Dat? s niet gonna gebeuren.

En zo dames en heren, Mijn echtgenoot en ik don? t denken dat vrijwel elke verkeer biedt ooit gemaakt het en functies ooit gemaakt zeer veel vooruitgang gebaseerd op schuld. Wroeging is passieve, schuld is meestal remmen, en schuldgevoel kan defensief. U niet vergeten de commercials allang geleden, de commercials vooral van een Inheemse Amerikaanse die hebben ziet wat we hebben gedaan richting de milieu waarna een jaar werkt omlaag zijn Wang. U allen houd er rekening mee dat? Nou, zonder twijfel iets; die aanpak didn? t functie, omdat effectieve bewegingen bestaan op belang, ze? re niet ontwikkeld op gevoel van schuld. Ze? lso zijn gebouwd op passie, zullen ze? re gebouwd op zelfvertrouwen, en zij? lso zijn gebouwd over kritische massa. En vaak, dat zij? re gebouwd op een element van alarm dat aanspoort actie.

 

Het milieu activiteit is, te gebruiken een populaire term, over de plaats van storting niveau. Het? s over naar bereiken de tippend wijs. Over het algemeen er? s een tipping wijs, en ik geloven dat de tonen wijs waarschijnlijk zal voorkomende wanneer de milieu activiteit is niet langer gezien als een nag of als een scold, maar als een goede dwingen in individuen? s leven. Nu, ik don? kapitaal t weten wanneer die storten wijs plaatsvindt, maar ik weet waar? in Californië. In Californië, ons bedrijf is doen alles die om te tip het totaalbedrag op het milieu.

READ  Kawasaki Ninja 300 Höchstgeschwindigkeit 2018

Nu, aanvankelijk, laat me aan de slag met regering plan. Ik toevoegen? t wanneer u gaat in elk van de initiatieven die we krijgen doorgegeven en alles de wet- en regelgeving die we hebben overschreden , want dat al was soepel verklaard door John wanneer hij vrijgegeven me. Nog er twee dingen die opvallen die verkregen ons de meest aandacht.

1. wij doorgegeven een regels naar hoed broeikasgasemissies door 25 procent door jaar 2020. Dat in wezen betekent ons bedrijf is rollen terug de groen huis gassen voor de 1990 niveau door de 12 maanden 2020, en vervolgens wij krijgen 80 procent hieronder die door jaar 2050.

2. Ik eigenlijk besteld een tien % lagere in de co2 inhoud van vervoer bevoegdheden.

Nu, zal ik geloven dat de normen die Californië zal lossen klimaatverandering? Natuurlijk niet echt. Maar wat ons bedrijf is doen is toe te passen leveraging zodat vroeg of laat het hele milieu ding suggesties. Dat? h wat we probeert te doen. Het? s zoals een wip. Je loopt tot dit en geleidelijk het suggesties de extra manier. Dat is zeker wat we proberen te doen. Californië, zoals u weet, kan grote, CAL is effectieve, en wat we doen in CAL heeft verbazingwekkende impact en het heeft effecten. As a matter of fact, wanneer u kijken de globe, Californië is plek, niettemin de soort voordelen van beïnvloeden die we krijgen op de resterende gedeelte van de wereld is zeker een equivalent van geheel grote continent.

Werden verzenden de wereld een bericht. Wat we zeggen is dat wij gaan vervangen de dynamische in broeikasgas en kooldioxide emissies. We konden nemen acties onszelf. Ons bedrijf is niet verwacht iedereen, wij zijn niet wachten de federale overheid of misschien voor WA. We creëren onze eigen partnerschappen. Wij zijn partnering met Engeland, wij zijn partnering met provincies in Canada, met Staten in de Verenigde Staten, met de Europese Staten, samen met de en vorderingen. En u weet iets? Jaarlijks wij zijn meer toevoegen en meer metgezellen aan onze groep. Wij zijn verhogen de momentum voor wijzigen.

Nu, momenteel er? s een reclamebord in Michigan, dat beschuldigt mij persoonlijk van geprijst bij de auto markt 85 miljard dollar dollar. Zij zeggen vanwege de nieuwe kooldioxide brandstof criteria ik kosten hen vijfentachtig miljard dollars. Het bord zegt “Arnold naar De staat michigan? drop nutteloos. “Het feit van de zaak is, welke ik? m zeggen kan, Arnold naar Michigan? afmelden je kont. Move away van uw kont en samen met ons. (Applaus)

Popular File:zeichen 223.1-50 - Seitenstreifen Befahren, Stvo 2001.svg within Seitenstreifen Befahren bild 2018

Popular File:zeichen 223.1-50 – Seitenstreifen Befahren, Stvo 2001.svg within Seitenstreifen Befahren bild 2018 by upload.wikimedia.org

In feite, Californië kan worden onderneming meer te besparen veel U.S. auto fabrikanten dan iemand anders, omdat die die wij doen is wij zijn duwen zodat produceren wijzigingen, te maken de wijzigingen te hen in staat stellen te verkopen hun bijzonder auto’s in Californië. En allemaal weten? toestaan? s eerlijk? die ingeval ze don? t transform, iemand gaat. De Japanners kunt, China zal, de Zuid-Koreanen wil, de Duitsers zal zeker, ze allemaal kunt. Dus wat ik wil doen is meestal, ik wil voorkomen die uit gebeurt. Ik wil zodat verkopen hun voertuigen in Een stelletje Staten. Mijns inziens zeer in Amerikaanse technologie, en ik geloof in het einde waarschijnlijk zal technologie die zal uiteindelijk besparen Detroit.

Op dit punt, Californië, bijvoorbeeld, reeds een auto bedrijf dat? s genaamd Tesla Motoren. Tesla motoren is net ontworpen en gemaakt een auto die? s genoemd de Tesla Roadster. Het? s [%100 procent|100%|volledig%] elektrische. Nu, waarom is het een auto bedrijf die heeft nauwelijks geproduceerd een auto voor reeds produceren van een auto met nul uitstoot? nul uitstoot? en Detroit blijft achterop in de achterkant van? Nu, dit auto, zonder twijfel iets, is zeker een sexy zoeken auto. Die? s echt cool. Ik bedoel, We gedwongen het. Het gaat vanuit 0 tot 60 in 4 seconden. Het duwt 130 mijl een uur, en het heeft twee honderd vijftig mijl op een lading, waarna de opladen alleen vereist 3 0,5 uren. Op dit punt dat? s wat ik bel cool. En de auto prijs 100, 000 dollar? eigenlijk, 98, 1000 dollar? en er zo populair, het uitverkocht snel. En nu de tweede versie wordt geproduceerd, en dat auto, de lading zal drop-down voor 55, 000 dollar.

READ  Porsche Wasserkocher 2018

Zo je observeren waar oftewel rubriek, economie vertelt ons waar dit is rubriek. Het? s i9000 zoals de mobiele telefoons. Ik herinner me wanneer ik kocht een celtelefoon, de eerste mobiele telefoon, dat was soort een radio mobiele telefoon, 20 jaar in het verleden. Het was u, 600 ons dollar. De volgende editie ik kocht enkele jaren later was 1, tweehonderd, en de latere een 750 was. Ik gewoon onlangs gekocht een mobiele telefoon bestemd mijn dochter en het was hieronder 90 dollar. Op dit punt, vanwege de kosten die hebben daalde omlaag, zowat iedereen kan veroorloven een mobiele telefoon, plus de hetzelfde zal overkomen de milieu technologieën in auto’s. Regering een duw kan geven door gewoon instelling criteria, dus Californië is verstrekken de natie en de wereld een duw.

Nu, verder bondsregering beleid, de 2e kantelen element is financiële. Californië is de toonaangevende rand van wat ik contact? het milieu economisch systeem?. De lucht-en ruimtevaart industrie gebouwd de moderne economisch systeem van het zuiden. De computer sector en de internet gebouwd onze economie van San francisco. En nu besparingsgeld schone technologie, samen met biotech, zou de volgende golf van Een stelletje Staten? s algemene economie.

Nu in Californië? t Universiteit labs, corporate exploratie parken, eventueel in gewone op zoek kantoorgebouwen en strip winkelcentra, sommige ding zeer fascinerende gebeurt? iets zeer fascinerende. De natie? s helderste onderzoekers en de slimste risicokapitaalverschaffers zijn alle sportieve te vinden alternatieve of nieuw technologieën met betrekking tot alternatieve sterkte. Het is een competitie dat is gevoed door miljarden en enorme hoeveelheden dollar. Kapitalisme, interessant genoeg, die was de vermeende tegenstander van het milieu, is vandaag geven verse leven richting de milieu activiteit.

Daniel Jurgen, de beroemde olijfolie analist, zegt dat in het geval dat dit all-out activiteit opbrengst, verwachten opmerkelijke resultaten. En de hoofd PG & E, Een stelletje Staten? s grootste utility, zegt dat de energie industrie is zeker op de rand van een Golf. En u weet iets is als algemene elektrische zegt dat het? s verkopen is kunststof organisatie omdat het ziet meer potentieel in uitbreiding en winst in milieugoederen en diensten.

In een milieu economie het grote ding is dat kunnen we doen beide; we kunnen beschermen de omgeving en bewaken de economie, die? s de dingen ik? ve onlangs zeggen jarenlang. Natuurlijk, mensen didn? te geloven in deze. Mensen verklaard u moet kiezen tussen een of het ander; we moeten kiezen tussen de omgeving en de algemene economie. En ik verklaarde geen, we kunnen doen de twee. We kunnen bewaken de economie en beschermen het milieu, en we heb bewezen dat in Californië.

Nu, een ander kantelen wijs dat ik verlangen te vermelden is zeker de houding uit de mensen. Ik geloof echt dat het milieu activiteit is in de middelste van herdefiniëren zelf aangezien iets modernere, meer vertrouwen, en nog meer positief. seitenstreifen befahren Omdat gouverneur, ik praten scientis

Gallery of Seitenstreifen Befahren 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *